България в момента наближава пика на грипа. След този пик ще

...
България в момента наближава пика на грипа. След този пик ще
Коментари Харесай

Грипът да не се лекува с антибиотици, далеч сме от национална епидемия

България сега наближава пика на грипа. След този пик ще стартира спадане на болестта. Това съобщи вирусологът проф. Радка Аргирова пред bTV.

По думите ѝ грипът се популяризира от изток на запад и не цялата страна е еднообразно наранена от него. Зсегнати с изключение на възрастните хора над 60-годишна възраст са и младежите.

Проф. Аргирова посочи, че България се е разминала с национална грипна зараза, като най-малко към този момент няма да има такава. Тя уточни, че много от хората носят защитни маски, само че в градския превоз ситуацията е много тежко - киха се, кашля се, заболели хора пътуват доста.

Най-простото нещо, което може да се направи, е, когато хората са заболели, да си останат у дома, прикани вирусологът.

Проф. Аргирова призова грипът да не се лекува с антибиотици. Важно е да се направи консултация с доктор, с цел да може медикът да сложи точната диагноза, настоя тя.

Проф. Аргирова уточни, че по време на грипна зараза също може да се направи имунизация.

За новия вид на COVID-19, проф. Аргирова уточни, че има подобен вид и в България, само че и неговите прародители. Вариантът не протича тежко, само че е доста инфектиран, тъй като заобикаля имунния отговор и може да се свързва с рецепторите на нашите кафези, изясни вирусологът. Вирусът се мъчи да оживее и оцелее, като ние съществено започваме да му пречим, което е радостно и хубаво, добави тя.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР